Universitat Rovira i Virgili

Desenredar l'impacte de les crisis econòmiques i sanitàries en els mercats financers.

Article  - 

Bariviera, A.F., Fabregat-Aibar L. and Sorrosal-Forradelles, MT.: "Disentangling the impact of economic and health crises on financial markets", Research in International Business and Finance

Aquest article explora l'impacte de diferents crisis en l'eficiència informativa dels actius financers. A diferència de la literatura anterior, que estudia l'efecte d'una sola crisi sobre l'eficiència de la informació en alguns mercats financers, l'article actual cobreix més de dues dècades de dades sota diferents situacions polítiques i econòmiques.

El període analitzat inclou esdeveniments importants com la caiguda de les empreses tecnològiques l'any 2001, la crisi financera mundial de 2008 o la pandèmia més recent de la Covid-19. Els resultats podrien ser d'interès tant per als inversors com per als acadèmics, pel que fa als límits de cobertura dels models en moments de calma o convulsió. La multifractalitat variable en el temps i la memòria de llarg termini requereixen que els inversors prestin atenció al comportament específic de la sèrie temporal per als seus horitzons d'inversió seleccionats.

Elements relacionats

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar

Aurelio F. Bariviera