Universitat Rovira i Virgili

Connexió entre mercats de valors emergents, or, criptomonedes, DeFi i NFT

Article  - 

Bejaoui, A., Frikha, W., Jeribi, A. and Bariviera, A.F. (2023): "Connectedness between emerging stock markets, gold, cryptocurrencies, DeFi and NFT: Some new evidence from wavelet analysis", Physica A

Aquest article examina la connexió dinàmica entre els mercats de valors de països del Golf Pèrsic i BRICS amb una mostra de criptomonedes, així com dos actius digitals recentment desenvolupats (NFT i DeFi), i l'or. La nostra anàlisi es basa en la coherència wavelet, que és una metodologia adequada tenint en compte la dinàmica no lineal present a les dades. A més, utilitzem la prova de causalitat de Granger basada en el model VAR per a diferents subperíodes, no només per oferir suport addicional als nostres resultats de connexió, sinó també per aprofundir i reforçar els nostres resultats sobre els patrons de retard i la diferència de fase entre diferents classes d'actius.

Els nostres resultats empírics identifiquen clarament una connexió no trivial variable en el temps entre els diferents actius i els mercats de valors. Els patrons asimètrics en les interconnexions d'actius digitals recentment desenvolupats, criptomonedes, or i índexs de mercats emergents estan ben documentats, especialment durant l'arribada dels esdeveniments polítics i sanitaris. Finalment, els nostres resultats tenen implicacions rellevants per als gestors de carteres, inversors i investigadors sobre l'assignació de carteres, les estratègies d'inversió i els possibles beneficis de diversificació dels actius digitals NFT i DeFi.

Elements relacionats

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar

Aurelio F. Bariviera