Universitat Rovira i Virgili

Informació i estratègies comercials òptimes amb Dark Pools

Article  - 

Bayona, A., Dumitrescu, A. and Manzano, C. (2023): "Information and Optimal Trading Strategies with Dark Pools", Economic Modelling

Als mercats financers actuals, els inversors tenen accés a diversos mercats amb diferents nivells de transparència per comprar o vendre actius. A més dels mercats transparents, els inversors també poden negociar en centres de negociació opacs, com ara els dark pools. Al desembre del 2022, els dark pools representaven el 13,75% del volum d'accions nord-americanes als Estats Units i el 7,50% del valor total negociat als mercats europeus. Els dark pools sovint fomenten la millora dels preus en relació als mercats financers tradicionals, però plantegen riscos d'execució. En aquest context, les asimetries d'informació juguen un paper fonamental en la decisió dels inversors sobre on comerciar i en el procés de determinació de preus. Per tant, és fonamental comprendre millor la competència entre un mercat de valors i un dark pool en presència d'informació asimètrica.

La literatura empírica existent troba resultats mixtos pel que fa a l'impacte del volum als dark pools en la qualitat del mercat. A més, la literatura teòrica no ha abordat del tot com evolucionen els preus quan un llibre d'ordres es negocia juntament amb un dark pool, especialment en presència d'informació asimètrica i de llarga durada. En aquest article, el nostre objectiu és omplir aquest buit i examinar l'impacte d'un dark pool que competeix amb un mercat transparent organitzat com un llibre d'ordres límit en un model amb informació asimètrica sobre el valor de liquidació de l'actiu. Obtenim que els efectes d'aquesta competència entre mercats en el contingut informatiu dels preus i el funcionament del mercat depenen críticament de la categorització de les accions en termes de volatilitat fonamental alta/baixa i asimetria d'informació alta/baixa. Aquests factors són determinants per a un inversor en el moment de seleccionar el lloc i el tipus d'ordre i, d'aquí, tenen implicacions en la qualitat del mercat i els beneficis dels inversors. Per tant, la principal conclusió d'aquest article és que els reguladors haurien de tenir en compte les condicions del mercat en implementar polítiques destinades a frenar el volum als dark pools.

Elements relacionats

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar

Carolina Manzano