Universitat Rovira i Virgili

Estudis sobre l'impacte de les recents crisis econòmiques

Article  - 

López-Bazo, E. and Teruel, M. (2023): "Editorial introduction: Studies about the impact of recent economic crises", Applied Economic Analysis

Les anàlisis econòmiques empíriques permeten alimentar aquests raonaments i models i validar o refutar les seves prediccions. A més, l'augment de la quantitat i la qualitat de les dades econòmiques, juntament amb el desenvolupament de mètodes empírics que, per exemple, permetin avançar en la identificació d'efectes causals, fa que els exercicis d'economia aplicada proporcionin proves cada vegada més informatives i fiables per a la presa de decisions i l'avaluació de les intervencions polítiques. En definitiva, les aportacions de l'àmbit de l'economia aplicada són avui més importants que mai a causa de la necessitat de llançar llum sobre els veritables impulsors i conseqüències dels fenòmens (socio)econòmics.

Aquesta introducció al número especial aborda dos articles d'inqüestionable interès acadèmic i social. En primer lloc, l'impacte que ha tingut la pandèmia de la COVID-19 en les perspectives laborals de la població, especialment en el cas dels col·lectius més vulnerables. En segon lloc, l'efecte de la variació de la riquesa immobiliària en el consum. Tenint en compte les importants conseqüències que la crisi de l'habitatge més recent va tenir en diferents economies occidentals -en el context més ampli de la Gran Recessió- i davant d'una possible nova disminució del preu de l'habitatge en un futur pròxim, és sens dubte interessant conèixer la relació entre la riquesa i el consum de l'habitatge en un país com Espanya. Tots dos temes representen temes rellevants en termes acadèmics i també a nivell polític.

Elements relacionats

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar